Thursday, March 17, 2016

Promovez Romania - Lacul Sfanta Ana

Situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, fiind alimentat numai de precipitații, neavând izvoare.
Vârsta lacului Sfânta Ana nu a fost încă determinată cu exactitate, deși se estimează că ultima erupție a avut loc cu 32000 de ani în urmă.
Există și o legendă legată de numele acestui lac:
  • Doi tineri trebuiau să se căsătorească. Fata, pe nume Ana, care urma să devină soție, nu dorea acest lucru deoarece părinții o obligau să se căsătorească numai pentru a pune mâna pe averea tânărului, care era destul de necioplit în ale măritișului. În seara nunții, mireasa a fugit și s-a aruncat în acest lac, trupul ei neînsuflețit nefiind găsit nici în ziua de astăzi. Din această cauză lacul poartă numele acelei fete. În fiecare an, de hramul Sf. Ana, lacul este sfințit de către mitropolie.
1
2
Lacul Sfanta Ana
345
Tinovul Mohoș - rezervație naturală aflată la o altitudine de 1050 m, în apropierea Lacului Sfânta Ana.
Se pot regasi aici mai multe specii specifice de turbărie (inclusiv plate carnivore) pe care le poți admira ascultând poveștile interesante spuse de către ghid, pentru că am uitat să spun, tinovul se vizitează numai cu ghid.
6
Intrarea în Tinovul Mohoș
789101112
13
Plantă carnivoră
19
Rozmarin otrăvitor
14151617182021222324252627
Este un loc foarte frumos, relaxant, unde poți să-ti încarci bateriile. Ca multe alte locuri din România. Păcat că infrastructura lasă mult de dorit (drumul până acolo este o adevărată provocare). Și cu toate astea, recomand oricui o vizită în acest loc minunat.

No comments:

Post a Comment